u leest...
Creatief Denken

Ben je net lekker aan de gang, moet je alweer stoppen!

Je hebt een passie voor het verder ontwikkelen van mensen en organisaties en start in 2011 je eigen bedrijf in training en coaching. Je investeert het één en ander in materialen en hulpmiddelen, je werkt je LinkedIn profiel bij en start met een mooie website. Verder zorg je ervoor dat je administratie tiptop is en slaat aan het netwerken. Helemaal leuk en het werkt. Je hebt je eerste trainingen gegeven en de volgende liggen al in het verschiet.

Je gaat lekker verder met jezelf te ontwikkelen, volgt trainingen, gaat naar seminars en je zit er helemaal in, totdat je na een routineonderzoek de boodschap meekrijgt dat je op korte termijn een flinke operatie moet ondergaan en een flink aantal weken niet zult kunnen werken.

BAM! KLAP! Wat nu? Stopt het hier? Gaan we bij de pakken neerzitten? Einde Trainnovation?

A B S O L U U T niet!!! Natuurlijk is het even flink slikken, maar het is niet het einde van de wereld, laat staan het einde van Trainnovation. Nee, ik zal de komende weken geen trainingen op locatie kunnen geven en na de operatie zal ik me ook een tijdje minder lekker voelen en zal het wel even duren voor ik weer volle kracht aan het werk kan.
Maar de geest is sterk en waar mogelijk worden de geplande workshops en trainingen verschoven naar een later tijdstip. In de tussentijd ga ik ideeën die ik al had verder uitwerken, ben ik begonnen met bloggen op WordPress.com en ga ik ook Facebook aan mijn internetarsenaal toevoegen.
Eén van de zaken waar ik me met veel energie aan ga wijden, is het opzetten van diverse creatieve denk trainingen. Verschillende uitdagingen koppelen aan verschillende technieken. Deze workshops zullen ook allen een eigen naam en identiteit meekrijgen.
Waar ik u als lezer van deze blogpost toe wil uitdagen, is het sturen van uw uitdaging waar u mee worstelt. Ik ga dan in de zee van tijd die ik straks heb (elk nadeel heb z’n voordeel – JC), werken aan een workshop waarin die uitdaging centraal staat. Ik stuur u dan een plan van aanpak en wellicht kunnen we voor de zomer nog een start maken met de echte workshop(s).
Om u een beetje op pad te helpen, kunt u denken aan de volgende uitdagingen:

 • Hoe kan ik mijn omzet halveren? (de andere kant uit kan natuurlijk ook)
 • Hoe kom ik van mijn klanten af? (of heeft u er toch liever een paar bij?)
 • Kan het ziekteverzuim nóg hoger? (of kost het ons toch wel heel veel?)
 • Etc.

Het wordt de komende tijd even niet prettig voor mij, maar ik kom sterker terug en wie weet zeg ik over een jaar wel dat het een nuttige tussenstop was. Kom maar op en daag me uit! Ik weet zeker dat u iets kunt verzinnen waar ik me nu mee bezig kan houden en u in de zomer uw voordeel mee kunt doen (want dan is het opgelost of is de oplossing nabij).

Advertenties

Reacties

5 gedachtes over “Ben je net lekker aan de gang, moet je alweer stoppen!

 1. That’s the spirit Sjoerd!
  Veel sterkte met de operatie en veel succes met herstellen.
  En heel veel hersenkraken over uitdagende workshops toe gewenst!

  Geplaatst door Mirjam van den Bosch | 1 februari 2012, 12:13
 2. Sjoerd, wat een inspirerende blog. Ik wens je veel sterkte en geloof in vol vertrouwen dat hier met jouw creative brein mooie dingen uit gaan komen. Succes Petra.

  Geplaatst door Petra Fisher | 1 februari 2012, 20:50
 3. Sjoerd, ook dit is een mooi voorbeeld van creatief denken, klasse! Gefeliciteerd met je 1e blog, ik hoop dat het je veel uitdagende vragen oplevert! Heel veel sterkte met je operatie en met herstellen, groeten Floor

  Geplaatst door Floor Schuttevaer | 2 februari 2012, 09:44
 4. Sjoerd, veel sterkte, je bent een topper! Groet, Robert

  Geplaatst door Robert | 7 februari 2012, 10:35

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Vul uw e-mail adres in om deze blog te volgen en meldingen te ontvangen van nieuwe bijdragen.

Doe mee met 4 andere volgers

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: